poradnik ślubny – mfotografia.pl

Candy Bar – jak stworzyć atrakcyjny słodki bufet na weselu?

Słodkie stoły zaczynają królować w nowych trendach ślubnych w Polsce. Ten pomysł rodem ze Stanów, jest nie tylko miejscem, w którym znajdują się słodycze i przekąski. Często zaskakuje również samym wyglądem, zatem jest obleganym miejscem na sali weselnej. Przeróżne kolorowe słodkości są również rajem i niesamowitą atrakcją dla najmłodszych uczestników wesela.

Jak stworzyć swój wymarzony Candy Bar?

Candy Bar powinien zawierać słodycze i przekąski wszelkiego rodzaju. Stworzony powinien zostać z kilku standardowych części:
ciasta, ciastka i makaroniki, przekąski słone, żelki i pianki, owoce, cukierki różnego rodzaju.

Stół powinien być dostosowany do wystroju sali oraz do głównego motywu lub koloru przewodniego przyjęcia weselnego.
Dla pięknego rozdzielenia przeróżnych słodkich form, możemy zakupić duże szklane słoiki, patery na ciasta oraz koszyczki na owoce.
Całość warto ozdobić kolorową wstążeczką, kolorowymi pomponami i girlandami, by wszystkie naczynia stanowiły jedną spójną całość.
Takie stoły również doskonale wyglądają na fotografiach detali z przyjęcia weselnego.

Co według mnie powinien zawierać słodki stół weselny:

Jest jeszcze coś, co waszym zdaniem powinno znaleźć się na słodkim stole? Koniecznie podzielcie się tą wiadomością w komentarzu 🙂
Mam nadzieję, że pomogłam 🙂 Słodkiej zabawy 🙂